Захід для вчителів «Проблеми освітньої реформи»

1 листопада 2017 р. було започатковано проведення «Освітньої платформи». На базі спеціалізованої школи № 202 м. Києва здійснено захід для вчителів «Проблеми освітньої реформи». Його організували та провели викладачі кафедри загальної, вікової та педагогічної психології - професор Наталія Олексіївна Макарчук та старший викладач Інна Анатоліївна Власенко

 

osvitnya platforma

 

 

Н.О.Макарчук презентувала основні меседжі освітньої реформи в Україні, роз’яснила психологічні особливості нового покоління дітей. А також показала власне бачення траєкторій подолання наявних труднощів в освітній системі. Це стимулювало вчителів до жвавої дискусії щодо проблем та викликів, які є перед сучасною школою та педагогами.

 

osvitnya platforma 1

 

І.А. Власенко провела фрагмент кінотренінгу на тему «Взаємодія з «важкими» дітьми». Під час обговорення та аналізу фрагментів фільму «Хористи» (реж. К. Барратьє, 2004) педагоги мали змогу відрефлексувати власний досвід взаємодії з учнями, краще пізнати себе, знизити емоційне напруження. Зворотній зв'язок від адміністрації засвідчив ефективність такого формату зустрічі та запит на подальшу співпрацю педагогів та науковців.

 

osvitnya platforma 2