Інтегративна психотерапія (психодинамічний та когнітивно-біхевіоральний підходи) і корекція конфліктів, пов'язаних з професійною діяльністю, методом групової терапії

19 травня відбулися виїзні заняття для студентів-психологів 1-го курсу у рамках дисципліни "Психологія розвитку" (ст. викл. Фурман В.В.). Студенти взяли участь у інтерактивній лекції та воркшопі, які були запропоновані факультетом психології Київського університету імені Тараса Шевченка, на тему: "Інтегративна психотерапія (психодинамічний та когнітивно-біхевіоральний підходи) і корекція конфліктів, пов'язаних з професійною діяльністю, методом групової терапії".

 

furman 1

 

 

Науковий інтерактив відбувався під керівництвом доктора Лотара Шаттенбурга (Lothar Schattenburg) – головного психолога Клініки психосоматики (Бад-Нойштадт, Німеччина), доктора наук з клінічної психології університету Фрайбурга (Швейцарія), супервізора з біхевіоральної та психодинамічної психотерапії декількох інститутів Німеччини. Лектор/автор воркшопів в університетах Бамберга, Ерфурта, Кракова, Варшави, Познані, Львову, інститутів Відня і Мюнхену. Автор більш ніж 90 наукових публікацій за напрямами «Стрес», «Порівняння Заходу і Сходу», «Теорія атрибуції», «Інтеграція біхевіоральної та психодинамічної терапії», «Групова терапія», «Психосоматична антропологія», «Тілесна терапія».

 

На воркшопі розглядалися концепції гармонійного поєднання в роботі психодинамічного та когнітивно-біхевіорального підходів («подвійного підходу»). Можливість діагностики пов’язаних із роботою конфліктів з такими психологічними аспектами та симптомами, як моббінг, професійне вигорання, фобія робочого місця, депресія, гнів, невротичні стилі та дисфункціональні переконання. Воркшоп демонструє, яку роль психотерапія може відігравати у психосоматичній картині клієнта та у пацієнтів, які лікували такі конфлікти.

 

Результатами воркшопу є теоретичні та психодіагностичні знання, практичні психотерапевтичні навички, засновані на груповій терапії, нові розробки в он-лайн лікуванні.

 

Щиро вдячні доктору Лотару Шаттенбургу та організаторам заходу за надану можливість!