Тарас Шевченко - сучасний та модерний національний геній

     9 березня народився видатний український письменник, поет, художник, громадський та політичний діяч та безперечно національний герой і символ України - Тарас Григорович Шевченко.

Shevchenko
      Цього дня студенти психологи 1-го курсу, разом з куратором Фурман Вікторією відвідали парк імені Тараса Шевченка, де відбувались урочисті заходи до дня народження великого поета.

Shevchenko1
     За студентською ініціативою було проведено квест на цікаві факти з біографії видатного українця, згадували відомі твори, читали вірші, намагались розвінчати міф про бідного кобзаря, що печально пощипує струни кобзи чи бандури - і нам це вдалося ). 

Shevchenko3
        У цьому контексті безумовно підтримуємо думку лауреата Шевченківської премії, поета і видавця Івана Малковича:
"Тарас Шевченко - сучасний та модерний національний геній, аж не як не депресивний поет-мученик, а неймовірна людина, яка створила сама себе. І дітям, і студентам варто наголошувати, що сильна і дієва мрія відкриває нам усі шляхи, навіть, здавалося б, у найнесприятливішому середовищі, однак для цього треба вперто і каторжно працювати. Тож приклад Шевченка має їх окрилювати, а не вганяти в безнадію".​

Shevchenko6

 

 

Shevchenko2