Робоча зустріч у межах проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я» (1 липня 2024 р.)

1 липня 2024 року в межах проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», що його упроваджує організація Пакт в Україні у партнерстві з Університетами Темпл і Дрексел, Асоціацією громадського здоров’я Філадельфії, Швейцарським інститутом тропічного і громадського здоров’я, Європейським інститутом політики громадського здоров’я, відбулася зустріч з обговорення нагальних питань щодо зміцнення спроможності фахівців з соціальної роботи запобігати, виявляти та реагувати на загрози громадському здоров’ю.

1

У робочій зустрічі брали участь: Megan Williams, USAID MH Advisor, радниця з психічного здоров’я USAID; Альона Герасимова, директор проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я»; Яна Чапайло, керівник напряму розвитку кадрового потенціалу проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я»; Валерія Палій, Президент НПА, к. психол. н., сертифікована викладачка Інституту клієнт-центрованої та експірієнтальної психотерапії, практикуюча спеціалістка, експертка у галузі психодіагностики; Наталія Клішевич, декан Факультету психології, соціальної роботи та спеціальної освіти, к. пед. н., доцент; Тетяна Лях, гарант освітньої програми «Моніторинг і оцінка соціальних програм» другого (магістерського) рівня освіти, завідувач кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи, к. пед. н., професор, координатор співпраці у межах вище згаданого проєкту; Тетяна Спіріна, гарант освітньої програми «Соціальна педагогіка» другого (магістерського) рівня освіти, к. пед. н., доцент; Вадим Лютий, гарант освітньої програми «Соціальна робота» другого (магістерського) рівня освіти, к. пед. н., доцент.

2

На зустрічі обговорювалися важливі питання щодо розбудови напряму психічного здоров’я у соціальній роботі, як-от: професійні компетенції і стандарти, перегляд робочих навчальних програм й методів викладання, можливості для підвищення кваліфікації, досліджень, проходження практики студентами, партнерства з громадою, принципи травмоінформованого навчання.

4

Зокрема, представники кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Факультету психології, соціальної роботи та спеціальної освіти виявили зацікавленість у навчанні з мотиваційного інтерв’ю, яке розпочнеться 14 серпня 2024 року і триватиме впродовж двох місяців. Навчання пройдуть 13 викладачів кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи та 2 викладачі кафедри практичної психології. Тренерами будуть партнери з Філадельфії.