Всесвітній день науки в ім'я миру та розвитку на Факультеті психології, соціальної роботи та спеціальної освіти

07  та 08 листопада 2023 року у рамках Всесвітнього дня науки в ім'я миру та розвитку за ініціативи кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Факультету психології, соціальної роботи то спеціальної освіти було проведено два цікавих заходи. Модерувала заходи: Ольга Швед, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи, кандидат соціологічних наук.

Знімок екрана 2023 11 10 130258

Так, 07 листопада 2023 року  відбувся вебінар: «Як застосувати адаптивне лідерство до розбудови миру та післявоєнної відбудови?». Спікер заходу : Наталія Гусак, доцентка Вищої школи соціальної роботи та соціальних досліджень Брин-Морського коледжу (Пенсильванія, США) та доцентка Школи соціальної роботи Національного університету "Києво-Могилянська академія" (Київ, Україна).

У ході вебінару було розкрито такі питання: зміст поняття «адаптивне лідерство»; значення адаптивного лідерства у вирішенні складних викликів; ефективне використання адаптивного лідерства у громаді; важливість адаптивного лідерства у повоєнній розбудові.

Наприкінці заходу спікер запропонувала учасникам створити модель адаптивного лідерства для України. Присутні активно виловлювали різні думки щодо такої моделі.

VDN1

VDN2

VDN3

VDN4

08  листопада 2023 року відбувся семінар «Гендерний вимір життя жінок різних національностей та віросповідань в ОАЕ». Спікер заходу : Маріанна Євсюкова, правозахисниця, експертка у сфері захисту прав жінок та дітей з 20-ти річним досвідом роботи в Україні та на міжнародному рівні.

Під час семінару обговорювались питання: правила поведінки у арабських країнах та особливості законодавства; специфіка здобуття освіти та працевлаштування в ОАЕ ; заміжжя та розлучення у арабських країнах; гуманітарна допомога ОАЕ  Україні під час війни.

Наприкінці заходу учасники семінару обговорили права жінок різних національностей та віросповідань в Об’єднаних Арабських Еміратах.

VDN11

VDN22

VDN33

VDN44

Учасниками заходів були студенти, магістранти, аспіранти, докторанти, науково-педагогічні працівники.

Щиро дякуємо кафедрі соціальної педагогіки та соціальної роботи, спікерам та всім, хто долучився до заходів!