Інтерактивний семінар «Академічна доброчесність в наукових дослідження»

5 жовтня 2023 року Наукове товариство студентів, аспірантів, докторантів та молодих учених Факультету психології, соціальної роботи та спеціальної освіти провело інтерактивний семінар «Академічна доброчесність в наукових дослідженнях». Захід  відвідали понад 75 учасників усіх освітніх програм факультету.

academ dobrochesnit1

До заходу були залучені здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти наступних освітніх програм: ОП «Соціальна робота» та «Соціальна педагогіка», ОП «Моніторинг і оцінка соціальних програм», ОП «Логопедія», ОП «Втручання при аутизмі», ОП «Стратегії і практики інклюзивного навчання», ОП «Екстремальна та кризова психологія» та ОП «Практична психологія». Також на заході були присутні гаранти освітніх програм, викладачі та аспіранти кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи та кафедри практичної психології.

academ dobrochesnist9

Анастасія КОТЕЛЕВЕЦЬ, голова Наукового товариства ФПСРСО, викладач кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи, аспірантка спеціальності «Соціальна робота» актуалізувала знання учасників заходу щодо змісту порушень академічної доброчесності та відповідальності за них. Зосередила увагу на нормативно-правовій базі, зокрема «Положення про академічну доброчесність науково-педагогічних, наукових, педагогічних працівників та здобувачів вищої освіти Київського університету імені Бориса Грінченка»

academ dobrochesnist2

academ dobrochesnist3

academ dobrochesnist4

academ dobrochesnist5

academ dobrochesnist6

academ dobrochesnist7

academ dobrochesnist8

Ірина МУЗИЧЕНКО, заступник декана з науково-педагогічної та соціально-гуманітарної роботикандидат психологічних наук  Факультету психології, соціальної роботи та спеціальної освіти детально розказала про перевірку робіт за допомогою програми Strikeplagiarism. Ознайомила з деталями процедури перевірки та коефіцієнтами подібності.  

academ dobrochesnist10

academ dobrochesnist11

academ dobrochesnist12

Наприкінці зустрічі учасники мали змогу поставити запитання та отримати відповіді на них. Також здобувачі зазначили, що зустріч була корисною та актуальною. А спікери побажали  усім присутнім аби все було #Dobro_чесно

academ dobrochesnist13