Грінченківська декада в Інституті людини

         Грінченківська декада в Інституті людини розпочалась 2 грудня з квесту  «Життя Бориса Грінченка» для першокурсників освітньої програми «Соціальна адвокація» спеціальності 231 «Соціальна робота», який підготувала куратор групи Швед О.В. Питання квесту стосувались цікавих та визначних подій з життя українського письменника, педагога, літературознавця, громадського діяча.  

image 4 

        8 грудня 2021 року студенти першого курсу спеціальності “Соціальна робота” освітніх програм “Соціальна педагогіка” та “Соціальна робота” групи САРПб-2-21-4.0д взяли участь у командній грі-вікторині “Життя та творчість Бориса Грінченка”(куратор – кандидат педагогічних наук, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Денисюк О.М. ). Зустріч розпочалась з перегляду відеофільму про життя та творчість Бориса Грінченка, сюжет якого дозволив окреслити основні етапи письменника, освітнього і громадського діяча кінця ХІХ - початку ХХ століть, дізнатися про вшанування пам’яті ідейного лідера сучасниками - студентами та викладачами нашого Університету.

     Перевірити свої знання та відчути командний дух допомогла гра-вікторина, яка складалась із 44 карток із запитаннями та відповідями. Це було яскраво, азартно та пізнавально! Серед учасників було багато різних думок з приводу дискусійних питань, однак кожен зміг відчути себе переможцем – людиною, озброєною відповідними знаннями. Читали вірші Бориса Грінченка, отримували призи та співали – таким був наш день Грінченківської декади. 

1

      У рамках  Грінченківської декади, 8 грудня,  куратором групи ПБб-1-21-4.0д Ревою О.М. було організовано перегляд науково-документального фільму "Ловець слів. Борис Гринченко". Після перегляду було організовано обговорення цікавих фактів з життєвого та творчого шляху Б.Гринченка, студенти поділились своїми враженнями.

    Студенти Інституту людини, спеціальності "Практичної психології"  організували та провели творчий  медіаконкурс до Грінченківської декади. Модератор заходу - куратор групи, Середа О.Ю. Студенти групи ППб-1-21-4.0д відзняли  відеоролики, присвячені життю та творчості Б.Д.Грінченка, які були розміщені на ФБ та Інстаграм. До них приєднались студенти  групи КПб-1-21-4.0д, які відзняли 2 відеоролики. 9 грудня обрали переможців.

     9 грудня куратор групи КПб-1-21-4.0д Ліплянська О.В. провела вікторину «Відомий і невідомий Борис Грінченко», де студенти мали змогу продемонструвати  знання про життя і творчість Б.Грінченка.

   Здобувачі першого (бакалаврського) рівня освіти спеціальності “Спеціальна освіта (логопедія)” мали змогу ознайомитись із життєвим та творчим шляхом Бориса Грінченка. 9 грудня, під час онлайн-зустрічі з Ганною Супрун та Тетяною Хомик, кураторами академічних груп ЛОГб-1-21-4.0д, ЛОГб-2-21-4.0д, студенти переглянули документальний фільм “Інший…инший Грінченко” (виробництво “АстудіЯ” Університету Грінченка, 2014 р.). По завершенню пройшла жвава бесіда за основними тезами: Який він сучасний Борис Грінченко?; Інший Грінченко; Грінченко сьогодні; А тебе розбудив Грінченко? На завершення, учасники зустрічі дійшли висновку, що навіть у 2021 році надбання Бориса Грінченка надихають, наповнюють та запалюють любов до України!!!

     Дякуємо організаторам та учасникам Грінченківської декади - 2021!