Студентська науково-практична онлайн конференція «Перші кроки в науку»

17 листопада 2020 року відбулася студентська науково-практична онлайн конференція «Перші кроки в науку»

       В межах пленарного засідання з вітальним словом до студентів з нагоди Міжнародного дня студента звернулася директор Інституту людини Наталія Анатоліївна Клішевич та Голова Наукового товариства студентів, аспірантів та молодих вчених Інституту Анастасія Андріївна Черкасова.

NPK 17 11 20 Lebid 2

      Студенти мали змогу познайомитися з активом Наукового товариства Інституту людини, дізнатися про мету та напрями його діяльності. Також були анонсовані канали комунікації та можливості долучення до діяльності Наукового товариства.

      Магістрантка спеціальності «Психологія» ОП «Екстремальна та кризова психологія» Любов Володимирівна Шинкарьова презентувала конкурсну наукову роботу «Уявлення про майбутнє в учасників бойових дій з різним рівнем стресу», з якою у 2019-2020 н.р. виборола І місце у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт.

     Представники команди проєкту «Гучні жести» аспірант спеціальності «Соціальна робота» Антон Юрійович Трібє, студент спеціальності «Правознавство» Олексій Олександрович Трасенко та студентка спеціальності «Соціальна робота» Фахового коледжу «Універсум» Університету Грінченка Ірина Юріївна Заярнюк, розповіли про зародження ідеї проєкту, ефективну колаборацію представників різних підрозділів Університету Грінченка, проведені заходи та анонсували плани на майбутнє.

     До пленарної частини конференції долучилася з доповіддю «Особливості організації соціальної роботи в Чехії» студентка 3 курсу спеціальності «Соціальна педагогіка» Антоніна Григорівна Денисова, яка зараз перебуває за програмою академічної мобільності Erasmus+ в Університеті Острава (Чехія). Також Антоніна поділилася своїми враженнями від стажування та розповіла про особливості організації навчальної діяльності в Університеті Острава.

    Студенти ознайомилися з широким спектром можливостей для поглиблення та удосконалення власної наукової роботи: участь в діяльності Наукового товариства, підготовка наукових робіт на конкурси, участь в щорічному конкурсі наукових проєктів від Наукового товариства Університету Грінченка, долучення до роботи наукових гуртків Інституту людини та академічна мобільність.

    Наскрізною темою пленарного засідання була тема академічної доброчесності, на важливості якої наголошували більшість доповідачів.

    Далі робота конференції продовжилася в межах чотирьох секцій, де студенти успішно презентували результати свої наукових досліджень.