Участь у Міжнародній конференції “Соціальні послуги для сімей з дітьми у громадах”

    15-17 вересня відбулася міжнародна конференція “Соціальні послуги для сімей з дітьми у громадах”, яка стала майданчиком з обговорення питання побудови в громадах ефективної системи підтримки сімей з дітьми для представників Уряду, місцевого самоврядування, експертів, міжнародних та недержавних організацій.

konfer 15-17 09 2020

    Завдання конференції – синхронізувати зусилля та спільно визначити вектори подальшої роботи у створенні систем соціального захисту (у тому числі надання соціальних послуг, здійсненні соціальної роботи), захисту прав дитини на місцевому рівні.

    Організаторами конференції виступили Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) за підтримки Німецького уряду та Німецького банку розвитку (KfW) у партнерстві з Міністерством соціальної політики України, Світовим Банком та Радою Європи.

    Програма конференції була побудована навколо чотирьох основних тем: організаційна структура соціального захисту (надання соціальних послуг, здійснення соціальної роботи), захисту прав дітей у громадах, принципи і технології надання соціальних послуг та здійснення соціальної роботи, бюджетування соціальних послуг, кадрове забезпечення, інновації у системі соціальних послуг та соціальної роботи.

    З доповіддю «Системний підхід до професіоналізації соціальної роботи в Україні» виступила професор Жанна Василівна Петрочко, д. пед. наук, професор кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Інституту людини Київського університету імені Бориса Грінченка.

    У своїй доповіді Жанна Василівна Петрочко зробила важливі наголоси на необхідності створення сприятливих умов з боку держави для професійної підготовки соціальних працівників в умовах реформи децентралізації влади, об’єднання зусиль університетів та громадських організацій у фаховій підготовці фахівців соціальної роботи для надання якісних соціальних послуг в громадах, презентувала унікальні освітні програми спеціальності «Соціальна робота» Університету Грінченка.

    Детальніше з доповіддю можна познайомитись, скориставшись цим ресурсом.

    Головною аудиторією конференції стали професіонали, які забезпечують захист прав дитини, надання соціальних послуг та соціальної роботи на місцях – очільники органів місцевого самоврядування, керівники та працівники структурних підрозділів з питань соціального захисту населення, керівники установ, які надають соціальні послуги, фахівці із соціальної роботи, викладачі, які готують професійні кадри.