Наукова цукерня - 2020

     20 травня в рамках Фестивалю науки – 2020 гостинно відкрила двері для відвідувачів «Наукова цукерня - 2020», організована Інститутом людини.

     В межах заходу відбулося чотири вебінари з актуальних питань психології, спеціальної освіти та соціальної педагогіки.

 

naukova tsukernya 2020

 

 

     На запрошення кафедри психології особистості та соціальних практик Олександр Гороховський, керівник медіа-проекту "БезБрехні", журналіст, медіа-тренер, голова Правління ГО "Центр аналітики і розслідувань" провів вебінар "Протидія фейкам і дезінформації в умовах інфодемії – сьогодні і в майбутньому". Спікер поділився з учасниками думками про те, чому виникла інфодемія, типами фейків про COVID-19, маркерами розпізнавання «фейковості» повідомлень та інструментами перевірки достовірності інформації.

 

     Доцент кафедри соціальної роботи та соціальної педагогіки Інституту людини Вадим Суліцький, кандидат психологічних наук, доцент провів вебінар "Притчетерапія у роботі з клієнтом", в межах якого учасники мали змогу ознайомитися з соціально-психологічним методом притча-терапії, зрозуміти відмінність притч від інших видів творчості та їх можливості у застосуванні в роботі з клієнтами.

 

     На вебінарі "Дистанційні лайфхаки для родин з ООП" старший викладач кафедри Наталія Заєркова та викладачі Марина Міщенко та Каріна Бірюкова кафедри спеціальної та інклюзивної освіти Інституту людини показали цікаві та корисні лайфхаки для ефективного корекційно-розвивального навчання в умовах карантину, презентували актуальні та дієві вправи для активного розвитку для дітей з РАС, висвітлили особливості організації інклюзивного освітнього середовища та презентували порадник для педагогів закладів дошкільної освіти «Середовище, що належить дітям».

 

     Аспірантка кафедри практичної психології, фахівець з терапії порушень харчової поведінки, психолог, сертифікований гештальт-терапевт, тілесно-орієнтований терапевт Марина Фатєєва на вебінарі «Харчова поведінка в умовах пандемії» поділилася з учасниками думками щодо місця їжі серед потреб людини, специфіки розладів харчової поведінки та особливостей зміни харчової поведінки під час емоційних навантажень, зокрема в умовах пандемії.

 

      Науковими «цукерками» посмакували більше 200 учасників, які активно долучилися до обговорення висвітлених спікерами тем.