Зустріч з науковцем - Красницькою Ольгою Володимирівною, кандидатом педагогічних наук, старшим викладачем кафедри суспільних наук Національного університету оборони України імені Івана Черняховського

23 квітня 2020 року Вайнолою Ренатою Хейкіївною, професором кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Інституту людини Київського університету імені Бориса Грінченка, доктором педагогічних наук, організовано та проведено традиційну онлайн-зустріч зустріч із науковцем.

В рамках вивчення дисципліни «Науковий семінар «Соціальна робота з дітьми та молоддю», для аспірантів освітньо-наукової програми підготовки докторів філософії зі спеціальності 231 «Соціальна робота» була запрошена Красницька Ольга Володимирівна, кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри суспільних наук Національного університету оборони України імені Івана Черняховського, вчений секретар спеціалізованої вченої ради.

Це ‑ особливий гість, оскільки Ольга Володимирівна навчалася та закінчила аспірантуру у Київському університеті імені Бориса Грінченка й успішно захистила дисертацію на тему «Профілактика сімейної депривації вихованців інтернатних закладів спортивного профілю».

Цього разу, зустріч відбулася у віртуальній кімнаті програми Google Hangouts Meet.

 

23 04 2020

 

До зустрічі також долучилися студенти першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти, викладачі кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи.

На зустрічі спікер поділилася власними здобутками у науці та розповіла про шлях написання власного дисертаційного дослідження: «Отримані знання та вміння під час навчання в аспірантурі, зокрема співпраця з науковим керівником доктором педагогічних наук Вайнолою Р. Х., сформували мене як науковця, показали шлях до професійного й особистісного зростання, розкрили мій потенціал, відкрили шлях лідерства у професійній діяльності».

Особливу увагу Красницька Ольга Володимирівна приділили риториці та її значенню для сучасного науковця і людини загалом. Акцентувала увагу на важливості публічного виступу та розкрила його особливості та нюанси.

На питання аспірантів навела приклади технік подолання хвилювання перед публічним виступом. Детально зупинилася на таких техніках:

-                  Талісман;

-                  Дихальні вправи;

-                  Фізичні навантаження;

-                  Дзвінок людині, яка може надихнути та підтримати

-                  Візуалізація позитивного виступу.

Учасники зустрічі дізналися як успішно виступати на науково-практичних конференціях, семінарах; як вдало відповідати на запитання; як довести свою ідею до слухачів, щоб її почули, визнали та правильно сприйняли; як відстоювати свої погляди та доводити думки.

Також спікер поділилася секретами самопрезентації перед аудиторією, як завоювати довіру та повагу серед слухачів.

За словами Ольги Володимирівної «Публічний виступ – це вміння змінити життя іншої людини, змінити її погляди, думки та переконання».

Ольга Володимирівна розповіла про вміння імпровізувати під час публічного виступу та про вербальні та небербальні засоби комунікації. Спікер довів необхідність риторики як для навчання аспірантів, магістрантів так і для повсякденного життя кожної людини, побажала не зупинятися на досягнутому і продовжувати формувати себе, як науковця і як сучасну освідчену людину.

Дуже дякуємо Красницькій Ользі Володимирівні за таку наповнену та пізнавальну зустріч!