Зустріч з науковцем Бованенко Ольгою Олександрівною, кандидатом педагогічних наук, старшим викладачем кафедри соціальної педагогіки Інституту соціальної роботи та управління Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова

22 квітня 2020 року Вайнолою Ренатою Хейкіївною, професором кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Інституту людини Київського університету імені Бориса Грінченка, доктором педагогічних наук, організовано та проведено традиційну зустріч із науковцем.

В рамках вивчення дисципліни «Крос-культурні і міждисциплінарні дослідження», для аспірантів освітньо-наукової програми підготовки докторів філософії зі спеціальності 231 «Соціальна робота» був запрошений особливий гість. Це ‑ Бованенко Ольга Олександрівна, кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри соціальної педагогіки Інституту соціальної роботи та управління Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова.

Цього разу, вона відбулася у віртуальній кімнаті програми Google Hangouts Meet.

 

22 04 2020 1

   22 04 2020 3

 

22 04 2020 2

 

До зустрічі також долучилися студенти першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти, викладачі кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи.

Ольга Олександрівна у 2018 році захистила кандидатську дисертацію на тему: «Формування художньо-естетичної культури студентів педагогічних університетів у процесі декоративно-прикладної діяльності» – 13.00.07 (теорія і методика виховання), яка присвячена актуальній проблемі формування художньо-естетичної культури студентів у процесі декоративно-прикладної діяльності.

В межах зустрічі науковець презентувала власне наукове досліження, поділилася науковими ідеями та дослідницькими досягненнями.

Спікер наголосила, що декоративно-прикладне мистецтво, як галузь декоративного мистецтва, спрямоване на створення художніх виробів, що характеризуються декоративною образністю й практичним використанням у побуті. Декоративно-прикладну діяльність студентів закладів вищої освіти представлено як дієвий засіб формування художньо-естетичної культури майбутніх фахівців у процесі оволодіння цінностями народного мистецтва, техніками та прийомами створення художніх виробів, реалізації творчих проектів, збереження та поширення національної культурної спадщини.

Ольга Олександрірвна детально представила види декоративно-прикладного мистецтва: робота з текстилем; робота з деревом; робота з керамікою та каменем; робота з металом.

Зустріч була надзвичайно корисна та пізнавальна, оскільки представлення власного наукового дослідження у Ольги Олександрівни є сучасним та детальним, а також дизайн викладу матеріалу є зразком для майбутніх науковців.

Щиро дякуємо Бованенко Ользі Олександрівні за цікаву та наповненну зустріч. Бажаємо натхнення у роботі та нових наукових здобутків.