Зустріч з Чечко Тетяною Миколаївною, канд. пед. наук, методистом Комунального дошкільного навчального закладу "Центр розвитку дитини "Я+сім'я" в межах навчальної оглядової (безвідривної) практики (17.04.2020)

     17 квітня 2020 р. в Інституті людини Київського університету імені Бориса Грінченка в межах навчальної оглядової (безвідривної) практики відбулась зустріч студентів першого курсу спеціальності “Соціальна робота” першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти з Чечко Тетяною Миколаївною, кандидатом педагогічних наук, методистом Комунального дошкільного навчального закладу "Центр розвитку дитини "Я+сім'я".

Деякі з присутніх вже мали можливість відвідати цей заклад. Цього разу зустріч відбулася у віртуальній кімнаті програми Google Hangouts Meet.

 

zustrich 17 04 2020 1

 

zustrich 17 04 2020 8

 

 Тетяна Миколаївна Чечко – це професіонал, яка вболіває за свою справу, дуже трепетно ставиться до своїх вихованців, завжди відкрита до спілкування і щедро ділиться своїм досвідом зі студентами та колегами.

Фахівець розкрила зміст та структуру діяльності дошкільного навчального закладу "Центр розвитку дитини "Я+сім'я", познайомила учасників з основними напрямками соціально-педагогічної роботи закладу, інноваційними  методиками та методами, які використовуються в закладі для роботи з дітьми з особливостями психофізичного розвитку (методики «Нумікон», метод нейрокорекції, сенсорної інтеграції, пісочної терапії, арт-терапії, корекційного театру, каністерапії тощо). 

Тетяна Миколаївна розповіла про досвід роботи з батьками вихованців, особливості взаємодії державних та недержавних інституцій у контексті надання соціально-педагогічної та інших видів допомоги/підтримки родинам, які виховують дітей з особливими освітніми потребами; звернула увагу слухачів на важливості здійснення та врахування потреб батьків дітей з інвалідністю задля підвищення якості надання їм допомоги, зокрема і соціально-педагогічної; презентувала форми психологічної та соціально-педагогічної підтримки батьків вихованців.

Розповідь доповідача підкріплювалася цікавими фото- та відеоматеріалами.

Студенти задавали питання щодо особливостей роботи з батьками під час карантину, планування нових цікавих проєктів.

Зустріч відбувалася напередодні Великодніх свят, і, наприкінці, для всіх учасників доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Денисюк Олена Миколаївна провела майстер-клас з оздоблення великодніх яєць технікою декупаж.

 

Дякуємо Тетяні Чечко та всім учасникам зустрічі! Веселих свят!

 

 

Організатори зустрічі: керівники навчальної оглядової (безвідривної) практики Денисюк О.М., кандидат педагогічних наук, доцент; Суліцький В.В., кандидат психологічних наук, доцент.