Зустріч з науковцем – доктором педагогічних наук Ганною Іванівною Слозанською (10.03.2020)

10 березня 2020 року Жанною Василівною Петрочко, професором кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Інституту людини Київського університету імені Бориса Грінченка, доктором педагогічних наук, організовано та проведено традиційну зустріч із науковцем.

 

В рамках вивчення дисципліни «Інновації у соціальній сфері», для аспірантів освітньо-наукової програми підготовки докторів філософії зі спеціальності 231 «Соціальна робота» був запрошений особливий гість. Це ‑ Ганна Іванівна Слозанська, доктор педагогічних наук, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи, засновник та редактор наукового журналу «Social Work and Education».

Цього разу, вона відбулася у віртуальній кімнаті програми Google Hangouts Meet.

 

Slozanska H I

 

До зустрічі також долучилися студенти першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти, викладачі кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи.

 

Ганна Іванівна нещодавно захистила дисертацію на вкрай актуальну тему: «Теорія і практика професійної підготовки майбутніх соціальних працівників до роботи у територіальних громадах» (спеціальність 231 – соціальна робота (13.00.05 – соціальна педагогіка)). Вона поділилася власним досвідом успішного написання наукового дослідження: «Як розпочати роботу над дисертацією? Як не забути важливу інформацію? Як підібрати методи/інструменти для дослідження? Як вчасно зупинитися?».

 

zustrich 10 03 2020 1   zustrich 10 03 2020 3   zustrich 10 03 2020 2 copy

 

Запитуй, спостерігай, розмовляй, висувай гіпотези, записуй і закохуйся в те, що робиш – ось такі основні принципи справжнього науковця, – поділилася з нами Ганна Іванівна Слозанська.

Спікер розповів про інновації, їх безпосередній зв'язок з соціальною роботою та інноваційні соціальні технології.

Слухачі мали унікальну можливість поставити спікеру питання щодо розвитку громад, технологій активізації громади, моделювання соціальних послуг в громадах, оцінювання їх якості.

 

 

Враження аспірантів: «Сьогоднішня зустріч була дуже продуктивною, цікавою та надихаючою. Зустріч та жива розмова з науковцями та практиками, які люблять те, чим займаються – це завжди було і є справжнім натхненням та захопленням. Зустріч з Ганною Іванівною надихнула на ще більш активну роботу над власними дисертаційними дослідженнями. Після таких розмов хочеться творити і ставати кращими. Окремо хочемо подякувати кафедрі соціальної педагогіки та соціальної роботи Інституту людини за організацію та проведення зустрічі з таким сучасним та прогресивним науковцем».