Зустріч з Аєксєєнко Т. Ф., доктором педагогічних наук, старшим науковим співробітником, завідувачем лабораторії соціальної педагогіки та соціальної роботи Інституту проблем виховання АПН України (16.03.2020)

16 березня 2020 року в Інституту людини Київського університету імені Бориса Грінченка відбулася традиційна зустріч аспірантів освітньо-наукової програми підготовки докторів філософії зі спеціальності 231 «Соціальна робота», студентів першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти, викладачів кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи із науковцем – Алєксєєнко Тетяною Федорівною, доктором педагогічних наук, старшим науковим співробітником, завідувачем лабораторії соціальної педагогіки та соціальної роботи Інституту проблем виховання Національної академії педагогічних наук України.

 

Цього разу, вона відбулася у віртуальній кімнаті програми Google Hangouts Meet.

 

zustrich 16 03 2020 copy

 

Тетяна Федорівна Алєксєєнко – це людина, яку завжди приємно чути, а її власна думка з будь-якого хвилюючого для тебе питання завжди має особливу цінність.

Сьогодні, як і завжди, Тетяна Федорівна поділилася з нами тим, що є актуальним сьогодні в нашому світі, які дослідження в соціальній сфері потребують особливої уваги науковців та практиків.

Учасники отримали надзвичайно корисну інформацію про сучасний стан та пріоритетні напрями соціальної роботи та соціальної педагогіки на теренах нашої країни та закордоном.

Спікер поділився враженнями стосовно дисертаційних досліджень за останні роки та порекомендував ознайомитись з ними студентам, аспірантам та молодим вченим.

 

Тетяна Федорівна розповіла про досвід проведення наукового дослідження на тему: «Соціально-педагогічна підтримка дітей внутрішньо переміщених осіб». Розкрила ознаки стресу й порушення адаптації дітей внутрішньо переміщених осіб, проблеми та потреби дітей, а також форми та методи роботи для допомоги даній категорії дітей.

 

Аспіранти та студенти мали можливість задати спікеру запитання, щодо успішного написання наукових досліджень.

Тетяна Федорівна надихнула та запросила учасників зустрічі до спільного проведення наукових досліджень на базі лабораторії соціальної педагогіки та соціальної роботи Інституту проблем виховання Національної академії педагогічних наук України.

 

«Досвід, щирість, відкритість, професіоналізм Тетяни Федорівни викликає захоплення і бажання рухатися вперед, а ось та її притча вкінці зустрічі – змушує поміркувати про життя і нашу мудрість. Безмежно щасливі та вдячні кафедрі соціальної педагогіки та соціальної роботи Інституту людини, що мали змогу бути присутніми на зустрічі з науковцем Алєксєєнко Тетяною Федорівною» – зазначали після зустрічі аспіранти.