Проєкт «Відчуй мову» - курси жестової мови

28 березня 2020 року стартував проєкт «Відчуй мову» - курси жестової мови, який посів друге місце у конкурсі проєктів «Наука та розвиток громад: соціальні проєкти з науковою ідеєю», що проходив під час Всеукраїнської науково-практичної онлайн-конференції «Дослідження молодих вчених: від ідеї до реалізації» організованої Київським університетом імені Бориса Грінченка.

Автори проєкту: Антон Юрійович Трібє, викладач кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Інституту людини та Вікторія Карпенко, студентка ІІІ курсу спеціальності «Соціальна робота» освітньої програми «Соціальна педагогіка».

zvit 1   zvit 2

Під час першого онлайн заняття з вивчення жестової мови «Гучні Жести»визначили: становище людей з порушення слуху в освітній та професійній сфері; категорії людей з порушенням слух та як до них звертатися; розкрили особливості вивчення жестової мови та культурні особливості;розпочали вивчати дактиль (алфавіт жестовою мовою), базові речення, а також стартував крутий флеш-моб, до якого закликаємо всіх Грінченківців.

До вступного заняття приєдналося близько 50 осіб,які зацікавились вивченням жестової мови. Серед них: студенти та викладачі Київського університету імені Бориса Грінченка.

Надалі проєкт «Гучні жести» і «Відчуй мову» об’єднується для досягнення спільної мети: поширення інформації про людей з порушення слуху, вивчення жестової мови, створення змістовного дозвілля.

Наступне заняття вже цієї суботи 04.04.2020. Приєднуйтесь!