Форум інклюзивності «Місто щасливих людей. Що робить нас щасливими?»

   29 листопада 2019 року викладачі кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Інституту людини взяли участь у форумі інклюзивності «Місто щасливих людей. Що робить нас щасливими?» у приміщенні Національного музею Тараса Шевченка. 

 

                                        forum 29 11 19 1

 

forum 29 11 19 3

 

 

  Організатори: Доступно UA (поширює ідею доступності міського простору та повноцінне включення людей з інвалідністю у життя суспільства) та Хмарочос (головне онлайн видання сучаних киян).

 

   На форумі учасники ознайомиличь з результатами двох проектів (рейтинг доступності українських міст «Тостер» та онлайн-мапа безбар'єрності міст разом із мобільним додатком).

 

    А також мали змогу долучитись до трьох панельних дискусій:

  1. «Тренд доступності: куди пішли клієнти, про яких ви не подумали» за участі топ українських бізнесменів, які розкажуть, чому зараз важливо бути безбар’єрними у сфері підприємництва.
  2. «Місто щасливих людей і де його шукати» за участі місцевої влади з різних регіонів, де буде розглянуто питання чому деяким містам вдається рухатися до створення безбар’єрного середовища, а інші – будують сходи і пишаються цим. 
  3. «Інклюзія на робочому місці». Чому працівники з інвалідністю – це не соціальний проект, а конкурентні професіонали.