Дні кафедри практичної психології (28-30 жовтня 2019 року)

28-30 жовтня 2019 року вібдулися дні кафедри практичної психології Інституту людини. З нагоди свята було проведено ряд заходів для студентів та гостей кафедри.

 

Майстер-клас "Асоціативно-метафоричні методи терапії психосоматичних захворювань" (28 жовтня 2019 р.)

 days kpp 28 30 10 1

 

Доценти кафедри практичної психології Клібайс Т.В. та Циганчук Т.В. провели майстер-клас на якому ознайомили учасників з асоціативно-метафоричними методами психологічної роботи. Метафора – з грецької «перенесення». Розкриття сутності одного предмета чи явища через особливості іншого. 

Присутні намагалися відчути та відтворити образи, з яким   асоціюється проблема. Відповісти на питання: Чи подобаються ці образи? Про що вони свідчать? Що це означає саме для них? На майстер-класі обговорювались проблеми застосування асоціативно-метафоричних методів у терапії психосоматичних захворювань.

 

 

Ворк-шоп «Норми психосексуального розвитку» (29 жовтня 2019 р.)

На воркшопі психолог, сертифікований гештальт-терапевт, арт-терапевт Ольга Тітова розповіла про  про етапи та норми розвитку сексуальності від народження до першого сексуального досвіду. Студенти дізналися,  що є нормою в тому чи іншому віці та на тому чи іншому етапі, а що потребує уваги, які є ризики та небезпеки для самооцінки та подальшого ставлення людини до себе в цілому. 

 

days kpp 28 30 10 2

 

 

Доповідач розповіла також як правильно сприймати та реагувати на дитячі реакції в темі сексуальності та статевих відносин, як говорити з дітьми про секс, коли, про що і в якому віці.

 

 

 

Інтерактивний семінар «Креативність як властивість самоактуалізованої особистості майбутніх психологів» (30 жовтня 2019 р.)

 

30 жовтня 2019 року  відбувся інтерактивний семінар Наталії Старинської, кандидата психологічних наук, доцента кафедри практичної психології, арт-психолога.

 

Під час інтерактивного семінару Наталія Старинська ознайомила студентів та гостей кафедри з проблемою самоактуалізації та її значенням в житті людини, підкреслила особливості креативності в руслі самоактуалізації. У процесі «мозкового штурму» студенти склали словесний портрет та образ самоактуалізованої особистості.

 

days kpp 28 30 10 3

 

Учасники семінару прийняли активну участь у виконанні практичних вправ з розвитку креативності: «Неймовірні ситуації», «Малюнок крапками», «Архітектор».

 

Наприкінці семінару студенти отримали картки з афірмаціями, які закріплять прагнення до творчості як рухову силу розвитку самого себе, самоактуалізації.

 

 

Майстер-клас «Як не стати невротичним перфекціоністом» (30 жовтня 2019 р.)

 

30 жовтня 2019 року відбувся майстер-клас Вавілової А.С., к. психол. н., старшого викладача кафедри практичної психології Інституту людини Київського університету імені Бориса Грінченка.

 

Протягом майстер-класу Вавілова Альона Сергіївна ознайомила учасників з поняттям перфекціонізму, його видами та проявами, негативним впливом на емоційне благополуччя особистості, а також розповіла, за якими  ознаками можна розпізнати невротичного перфекціоніста.  Кожен з учасників під час майстер-класу мав змогу визначити власний рівень перфекціонізму і оволодіти практичними методами корекції невротичного перфекціонізму.

 

days kpp 28 30 10 4

 

Студенти та гості кафедри брали активну участь у практичній частині майстер-класу, охоче ділилися нестандартними ідеями та вміло перетворювали власні недоліки в переваги.