Другий етап реалізації проєкту "Соціальна робота у порівнянні" спільно з Університетом Кельну (Німеччина)

   Із 27 вересня 2019 року по 05 жовтня 2019 року в Київському університеті імені Бориса Грінченка перебувала делегація із 12 студентів та 4 професорів Університету Кельну (м. Кельн, Німеччина) у межах реалізації міжнародного освітньо-наукового проєкту Інституту людини Київського університету імені Бориса Грінченка, Управління освіти і науки Ірпінської міської ради Київської області та Університету Кельну (м. Кельн, Німеччина) «Соціальна робота у порівнянні», що реалізується в рамках програми «MEET UP! Німецько-українські зустрічі молоді» фонду «Пам’ять, відповідальність та майбутнє» (EVZ). Координатори проєкту: Павлюк Р.О., кандидат педагогічних наук, заступник директора з науково-методичної та навчальної роботи Інституту людини та Сулима О.В., кандидат педагогічних наук, радник Ірпінського міського голови з міжнародного співробітництва.

 Realizatsiya proektu 05 10 19 1

 

 

Realizatsiya proektu 05 10 19 8

 

   Перша частина проєкту відбулася у квітні 2019 року у м. Кельн (Німеччина), під час якої студенти Інституту людини Київського університету імені Бориса Грінченка та студенти Університету Кельну знайомились із системої соціальної роботи та соціальної педагогіки в Німеччині.

 

   Під час реалізації другої частини проєкту студенти Університету Грінченка та Університету Кельну знайомились із системою соціальної роботи та соціальної педагогіки в Україні. Зокрема під час перебування в Україні студенти та професори відвідали:

  • Відкриту лекцію «Особливості соціальної роботи в Україні» (лектор: кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Інституту людини Київського університету імені Бориса Грінченка)
  • Відкриту лекцію «Підготовка фахівців з соціальної педагогіки в Україні» (лектор: кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Інституту людини Київського університету імені Бориса Грінченка)
  • Круглий стіл та презентацію молодіжної роботи в Київській області управлінням молодіжної політики спільно з Київською обласною молодіжною радою, Національною скаутською організацією України «Пласт»
  • Бучанську виправну колонію управління Державного департаменту України з питань виконання покарань в м. Києві та Київській області (№85)
  • Ірпінську спеціалізовану загальноосвітню школу I-III ст. з поглибленим вивченням економіки та права №2 з інклюзивними класами та Ірпінську спеціалізовану загальноосвітню школу I-III ст.№17 з інклюзивними класами
  • Інклюзивно-ресурсний центр «Дивосвіт» (м. Ірпінь)
  • Центр для внутрішньо переміщених осіб в м. Ірпінь
  • Київський міський будинок дитини імені М.М.Городецького (с.м.т. Ворзель)

 

   Підсумком проєкту був круглий стіл «Соцільна робота в Україні та Німеччині очима учасників проєкту», під час якого студенти та координатори проєкту разом із професорами з Університету Кельну визначили спільні та відмінні особливості соціальної педагогіки та соціальної роботи в Україні та Німеччині, виокремили спільні проблеми та визначили перспективи подальших спільних досліджень та співпраці.