Інформаційна бесіда «Логопедична робота у країнах ЄС»

   До Дня Європи в Україні викладачі кафедри Н.М. Бабич та К.О. Тичина провели інформаційну бесіду «Логопедична робота у країнах ЄС» для студентів ІІ та ІІІ курсу спеціальності «Спеціальна освіта» освітньої програми «Логопедія».  Студентки ІІІ курсу О. Ковальчук та Ю. Луценко  поділились своїми враженнями після  відвідування Кельнського університету (05-12 квітня 2019 року м. Кельн, Німеччина) в рамках програми «MEET UP! Німецько-українські зустрічі молоді» фонду «Пам’ять, відповідальність та майбутнє» (EVZ). Вони ознайомили присутніх  з особливостями та відмінностями підготовки фахівців у галузі спеціальної освіти та соціальних працівників в Кельнському університеті, розповіли про відвідування закладів для людей з особливостями психофізичного розвитку.

informatsiyna besida 5

   Також студенти могли познайомитись із навчанням майбутніх логопедів у вищих навчальних закладах Польщі під час скайп-зв’язку з  випускницею  кафедри спеціальної психології, корекційної та інклюзивної освіти Лєрою Воронько, яка після закінчення першого (бакалаврського) рівня в Київському університеті імені Бориса Грінченка за спеціальністю «Корекційна освіта (логопедія)», продовжила навчання в магістратурі Краківського педагогічного університету за спеціальністю «Педагогічна терапія. Індивідуальна реабілітація». На даний момент Лєра закінчила навчання та працює спеціальним педагогом в школі. Вона із задоволення розповіла не тільки про своє навчання в університеті, а й особливості роботи логопедів в Польщі.

informatsiyna besida 2   informatsiyna besida 7

   Між професорсько-викладацьким складом кафедри та студентами відбулась цікава дискусія з питань підготовки майбутніх логопедів та розвитку інклюзивного навчання в Україні.