Робота консультаційного пункту «Психологія в долонях» в межах соціального проекту "З Києвом і для Києва"

09 квітня 2019 року студенти-психологи II курсу групи ПСб-1-17-4.0д разом із викладачами кафедри практичної психології Краєвою О.А. та Грубі Т.В. взяли участь у соціальному проекті «З Києвом і для Києва». Робота викладачів та студентів Інституту людини була представлена Консультаційним пунктом «Психологія в долонях».

 

    konsultatsiynyy punkt 09 04 19 1   konsultatsiynyy punkt 09 04 19 2

 

Студентами-психологами, в межах вивчення дисципліни «Психологічне консультування та психокорекція», було заздалегідь підготовлено окремі корекційно-розвивальні вправи (вправи на розвиток уваги, памя'ті, мислення тощо), що сприяло вдалому здійсненню заходів розвивального характеру з дітьми дошкільного, молодшого шкільного віку та набуття досвіду корекційної роботи із ними.

Стимульний матеріал, виготовлений студентами у презентабельній, кольоровій формі, мотивував дітей до оперування із ним, опрацювання підготовлених вправ, вдало залучав до дії та пізнання.

 

  konsultatsiynyy punkt 09 04 19 3   konsultatsiynyy punkt 09 04 19 4

 

Студенти-психологи мали змогу попрактикуватися із застосуванням власне здобутих під час навчання в Інституті умінь здійснення корекційно-розвивальної діяльності психолога, вдосконалити свою професійну ідентичність.

 

    konsultatsiynyy punkt 09 04 19 5   konsultatsiynyy punkt 09 04 19 6

 

Після безпосередньої психологічної взаємодії із дітьми, студентами було складено усні психологічні портрети учасників.

konsultatsiynyy punkt 09 04 19 7   konsultatsiynyy punkt 09 04 19 8

 

Платформа Консультаційного пункту просто неба «Психологія в долонях» надала можливість студентам вдало застосувати здобуті під час навчання навички та вміння здійснення психокорекційної діяльності психолога та отримати практичний досвід роботи з майбутніми клієнтами.

 

konsultatsiynyy punkt 09 04 19 9

 

Робота консультаційного пункту під назвою «Психологія в долонях» в межах соціального проекту просто неба, сприяла вдосконаленню професійних вмінь і навичок студентів майбутніх психологів та принесла практичну користь громаді.