СТОП насильству!

   В рамках соціального проекту «З Києвом і для Києва» кандидат педагогічних наук, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи  Денисюк О.М. 26 березня 2019 року провела тренінгове заняття з педагогічним колективом закладу дошкільної освіти № 784 Деснянського району м. Києва.

 

stop nasylstvu 26 03 19 3   stop nasylstvu 26 03 19 4

 

ü      Чи існує в українському законодавстві пряма заборона застосування батьками фізичних покарань щодо своїх дітей, у тому числі так званих “легких” (ляпаси, стусани, штовхання, шльопання..)?

ü   Чи правда, що чоловіки, які агресивно виявляють ревнощі щодо своїх подруг (обмежують свободу, коло спілкування), таким чином демонструють своє кохання до них та змінять свою поведінку після одружання?

 

 Ці та інші факти та міфи про насильство в сім’ї та жорстоке поводження з дітьми активно та емоційно обговорювались з учасниками зустрічі. Незважаючи на те, що в Україні існує законодавство з протидії насильству в сім’ї https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2229-19, відбуваються різноманітні просвітницькі заходи, все ж проблема залишається. Покращити ситуацію може нетерпиме ставлення кожного з нас до насильницької моделі поведінки у стосунках, небайдуже ставлення до постраждалих, підвищення рівня обізнаності щодо форм, причин та наслідків домашнього насильства. І роль педагогічних колективів закладів освіти в просвітницькій роботі з громадою є дуже важливою!!!

 

stop nasylstvu 26 03 19 1   stop nasylstvu 26 03 19 2

 

   Додатковим джерелом корисної інформації про насильство в сім’ї стала просвітницько-профілактична настільна гра “СТОП насильству!”. Щира подяка розробникам гри Тетяна Журавель, Тетяна Лях, Катерина Сергеєва, Ольга Нікітіна!!!