Науково-практична студентська конференція «Перші кроки у науку»

 
 

22 травня 2017 року за підтримки Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених Інституту людини Київського університету імені Бориса Грінченка відбувалась науково-практична студентська конференція «Перші кроки в науку». 

 
 
kroki 5

Під час заходу молоді науковці мали змогу презентувати власні наукові дослідження.
Так, на пленарному засіданні з доповідями виступили Голова наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених Інституту людини Попова Альона Олексіївна, Поджара Альона Євгеніївна лауреат Диплому І ступеня ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за напрямом «Соціальна педагогіка та корекційна освіта», Рогозна Юлія Миколаївна студентка п’ятого курсу спеціальності «Соціальна робота», володарка Диплому ІІ ступеня ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Соціальна робота», Файдюк Олена Валентинівна, студента шостого курсу спеціальності «Соціальна педагогіка», лауреат Диплом І ступеня ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за напрямом «Соціальна педагогіка та корекційна освіта».

 

kroki 6
 
Під час конференції працювало 5 тематичних секцій, на який магістри презентували результати своїх досліджень. 

 

Кожна секція мала свою організаційну «родзинку».

 

Так, на секції «Сучасний простір наукових досліджень у галузі спеціальної освіти» слухачам було запропоновано розглянути провідні дослідження молодих науковців в галузі спеціальної психології, логопедії. Висвітлені питання щодо особливостей формування мовлення у дітей молодшого шкільного віку та інших актуальних питань сфери корекційної педагогіки та інклюзивної освіти.

kroki 3
 
 
 
kroki 2


На секції «Актуальна проблеми соціальної педагогіки» під головуванням молодого науковця, кандидата педагогічних наук, старшого викладача кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Снітко Марини Аркадіївни була розглянута низка актуальних соціально-педагогічних питань, таких як: «Формування безпечної сексуальної поведінки підлітків у центрах соціально-психологічної реабілітації», «Соціально-педагогічна профілактика булінгу серед підлітків у закладах оздоровлення та відпочинку» тощо.

Під час секції «Актуальні проблеми соціальної роботи» студентами-магістрами було розглянуто наступні актуальні теми наукових розвідок: «Соціальна підтримка членів сімей учасників антитерористичної операції» та «Наставництво у соціальній роботі з дітьми, які виходять з-під опіки» тощо.

kroki 1

В ході роботи секції «Актуальні проблеми практичної психології» учасники конференції мали змогу обговорити та запропонувати власні ідеї та досвід щодо вирішення нагальних проблем практичної психології.
 
 
 
 
kroki 7

На секції «Актуальні проблеми психології» слухачам було запропоновано розглянути провідні дослідження молодих науковців в галузі психології. Висвітлені питання щодо фрустрації особистості в професійному колективі, а також питання лідерських компетенцій як навичок фахівця ХХІ століття та інших актуальних питань з психології.


kroki 4