Календар подій

Наукова цукерня 2024

НАУКОВА ЦУКЕРНЯ – 2024

Онлайн-захід

Факультету психології, соціальної роботи та спеціальної освіти

Київського столичного університету імені Бориса Грінченка

(у рамках Фестивалю науки – 2024)

 

Дата: 21 травня 2024

Час: 10.00–16:00

Мета заходу: ознайомити учасників з науковими доробками та практичними напрацюваннями з психології, логопедії, інклюзивної освіти, соціальної педагогіки та соціальної роботи. Заходи спрямовані на підтримку себе та оточуючих в умовах війни.

Цільова аудиторія: студенти, магістранти, аспіранти, докторанти, молоді та досвідчені вчені, науково-педагогічні працівники.

 

 

ПРОГРАМА

21 травня 2024 року

09:40 – 09:55

Вітальне слово від декана Факультету психології, соціальної роботи та спеціальної освіти Наталії Клішевич

Анонс програми «Наукової цукерні-2024»

Реєстрація: для участі у заході необхідно до 16:00 год. 20 травня зареєструватися.

 

10.00 – 11.20

Вебінар «Академічна доброчесність в освітньому просторі – запорука якості освіти»

Реєстрація: для участі у заході необхідно до 16:00 год. 20 травня зареєструватися.

Спікери: Анастасія Котелевець, викладач кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Факультету психології, соціальної роботи та спеціальної освіти, голова Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих учених Факультету психології, соціальної роботи та спеціальної освіти та Київського столичного університету імені Бориса Грінченка.

Марія Бойко, старший викладач кафедри української мови Факультету української, філології, культури та мистецтва, координатор Школи академічної доброчесності Київського столичного університету імені Бориса Грінченка, доктор філософії.

Під час заходу учасники ознайомляться з поняттями академічної доброчесності в освітньому просторі, дізнаються як уникнути плагіату, з’ясують можливості “штучного інтелекту”.

 

 

11.35 – 12.55

Майстер - клас «Наративний аналіз казок Бориса Грінченка: теорія та практика»

Реєстрація: для участі у заході необхідно до 16:00 год. 20 травня зареєструватися.

Спікер: Оксана Таран, доцент кафедри спеціальної та інклюзивної освіти

Факультету психології, соціальної роботи та спеціальної освіти, кандидат психологічних наук, доцент.

Під час майстер-класу учасники актуалізують теоретичні знання та практичні навички наративного аналізу в психолого-педагогічній практиці, розкриють суть наративного аналізу казок в психолого-педагогічній практиці; ознайомляться з національною спадщиною, казками Бориса Грінченка, здійснять наративний аналіз запропонованих казок, а саме: аналіз психологічних характеристик героїв казок, усвідомлення культурально- особистісного змісту казок, пошук нових рішень для героїв казок.

 

13.00 – 14.20

Вебінар-презентація: «Критичне мислення: інструкція до застосування»

Реєстрація: для участі у заході необхідно до 16:00 год. 20 травня зареєструватися.

Спікер: Ярослав Коркос, викладач кафедри практичної психології Факультету психології, соціальної роботи та спеціальної освіти, аспірант 3 року навчання спеціальності «Психологія».

На заході учасники дізнаються як критично оцінювати наукові дані, розпізнати маніпуляції та убезпечити себе від необ'єктивних висновків. Отримають навички критичного мислення, що є важливим не лише для розуміння наукової інформації, а й для побудови осмислених аргументів та власних думок.

 

13.00-14.20

Семінар «Соціологічні дослідження на допомогу у виборі гідного партнера і створення щасливої сім’ї»

Реєстрація: для участі у заході необхідно до 16:00 год. 20 травня зареєструватися.

Спікери: Ольга Швед, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Факультету психології, соціальної роботи та спеціальної освіти, кандидат соціологічних наук, доцент.

Ірина Нохріна, викладач кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи, аспірант 1 року навчання спеціальності «Соціальна робота»

На заході учасники ознайомляться із результатами соціологічних досліджень щодо домашнього насильства та визначать маркери потенційного насильника у подружжі.

 

14.25 – 15.45

Вебінар «Досвід Ізраїлю та США у психологічній реабілітації військовослужбовців та ветеранів війни»

Реєстрація: для участі у заході необхідно до 16:00 год. 20 травня зареєструватися.

Спікер: Євгенія Журавель, керівник Служби психологічної реабілітації

«Простір відновлення військових і цивільних «Гарт» Громадської організації «Об’єднання Відповідальних Громадян», психолог - консультант, аспірант 2 року навчання спеціальності «Психологія».

Під час заходу присутні дізнаються про особливості надання психологічної реабілітації військовослужбовцям та ветеранам війни в Ізраїлі та США, проаналізують основні етапи організації психологічної реабілітації, акцентують увагу на особливостях роботи психолога.